Case: Flowmåling i 315/425 brønde

Benyttet udstyr:

Udfordringen:

Der var stor efterspørgsel på flowmåling i 315/425 brønde, og Danovas teknikere måtte lægge hovederne i blød. Det er slet ikke nemt (eller lovligt), at få klemt en 80 kg tung tekniker ned i sådan en lille brønd og pigerne på kontoret havde ikke umiddelbart lyst til at assistere.  Det kom der en hel del værkstedshumor ud af.

Løsningen:

Som altid tog vore dygtige teknikere udfordringen op, og løsningen blev fundet. Danova® testede og justerede systemet i løbet af et år, både på test sites i felten, og hjemme på Danovas teststand. Som en del af kvalitetssikringen hos Danova®, kommer et produkt aldrig på markedet, før det er gennemtestet.

Løsningen bestod i en online, mobil, batteridrevet korrelations flowmåler PCM4 og NivuLogPCM datalogger med tilhørende minisensor med tryk, samt et justérbart brøndbeslag.

Beslaget har den egenskab, at det kan justeres af én person fra toppen af brønden. Sensoren sidder på beslaget, som “skydes” ind i det rør, hvor flowmålingen ønskes.

Det er så flexibelt, at det ikke er nogen sag, at selve røret, hvor flowmålingen skal foretages, ligger i en 90 graders vinkel i brønden. Med et enkelt tryk fra teknikeren oppe på jorden, fastgøres beslaget, uden brug af skruer eller lign., og sensoren er klar til at måle. Såfremt man ønsker at flytte sensoren til en anden brønd, er det ligeså nemt, at demontere igen – blot ved et enkelt tryk.

Den første kunde:

Frederikshavn Forsyning A/S, var den første, der fik installeret systemet 4 strategiske steder. Frederikshavn Forsyning A/S valgte, at lade Danova® installere flowmålerne og samtidig sætte data registreringen op, på data.danova.dk – Danovas online datasystem. Læs mere om onlinesystemet HER