arrow-left-primary Tilbage

Danova: En innovativ stemme i industrien

maj 2024
Firma nyt

I Danova er vi ikke blot stolte leverandører af kvalitetsudstyr og målere til industrien. Vores mange år i branchen, faglige stolthed og nysgerrighed har tilmed dannet grobund for vores egenudviklede løsninger. Derfor står vi også bag flere innovative produkter. Til gavn for vores kunder – og til gavn for hele samfundet.

Hos Danova bestræber vi os altid på at være på forkant med innovation og kvalitet inden for bæredygtige løsninger til industrien. Og med mere end 30 års erfaring i bagagen har vi udviklet en række banebrydende produkter, der har revolutioneret måden, hvorpå virksomheder måler og overvåger deres processer.

Præcise data er godt for miljøet

To af de nyeste skud på stammen er vores egenudviklede “D-Eye” og “D-rain”. Disse koncepter er designet og udviklet i samarbejde med nogle af vores leverandører, med fokus på præcision, pålidelighed og brugervenlighed, og de repræsenterer kulminationen af vores tekniske ekspertise og dybe forståelse for industriens voksende behov samt den høje tekniske viden fra de bedste producenter i verden inden for området.

D-Eye er et avanceret overvågningssystem, der giver mulighed for præcis måling og kontrol af processer. Systemet er udviklet til at levere realtidsdata, hvilket gør det muligt at optimere operationer og reducere spild. For eksempel bruges D-Eye til at monitorere overløb og riste hos flere forsyningsvirksomheder. Det gælder f.eks. Fredericia Spildevand & Energi, der har kunne effektivisere deres arbejdsgange og været på forkant med overvågning af overløb.

D-Rain er vores innovative løsning til effektiv regnvandshåndtering. Dette system er designet til at sikre optimal udnyttelse af regnvand og reducere belastningen på kloaksystemer. Med D-Rain kan kommuner, regioner og virksomheder opnå betydelige besparelser og bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Med præcise målinger af regn og indsamling af data, kan de hele tiden følge med i, hvor belastet systemet er og reagere, inden der sker oversvømmelser steder, hvor det ikke er hensigtsmæssigt.

Fundament for moderne radarteknologi

Vores engagement i eksterne samarbejder har også spillet en afgørende rolle i vores udviklings-CV. I samarbejde med Siemens har vi været en del af en international udviklingsgruppe, der har skabt de radar niveaumålere, vi kender i dag – bedre kendt som FMCW radarteknologien. Dette partnerskab har været med til at sætte nye standarder for præcision og pålidelighed i niveaumåling.

Radar niveaumålere er essentielle for nøjagtig overvågning i en række applikationer. Vores teknologi gør det muligt at måle niveau i siloer på op til 100 meter, selv i ekstremt støvede miljøer. Det kan f.eks. være inden for cementindustrien, hvor den nye radarstandard har kunnet lave målinger, hvor ultralyd har måtte give op. Derudover er radarerne også ideelle til niveaumåling i spildevand, hvor deres præcision og robusthed sikrer pålidelige resultater under udfordrende forhold.

DANOVA – Industri

Radar målinger i høje temperatur

D-Rex-TLM er vores eget  produkt som kom til som et følge-produkt efter udviklingen af radar niveau-målingen. Vi kunne se, at der var et behov for at lave målinger under ekstreme temperaturer, som måleinstrumenter ikke ville kunne holde til. Med vores erfaring fra opsætning af målere under mange forskellige forhold, kom idéen til at udvikle et selvkølende standrør, hvor man blandt andet kan montere radar-målere, som dem vi har fra UWT i Tyskland. Det blev til D-Rex-TLM, der muliggør niveaumålinger i applikationer op til 1600 C°. Det har blandt andet Odense Kraftvarmeværk draget stor nytte af, og det har været med til at optimere deres processer, som man kan læse i denne artikel.

Innovation i DNA’et

Hos Danova ser vi frem til at fortsætte vores arbejde med at udvikle innovative løsninger, der møder industriens skiftende behov. Vores erfaring og ekspertise gør os til en pålidelig partner, der kan levere skræddersyede løsninger til næsten enhver udfordring. Vi er dagligt ude hos virksomheder – private som offentlige – og den erfaring og viden vi får, tager vi med tilbage for at se, om vi kan udvikle nye og bedre måder at lave præcise målinger.

Vi er stolte af vores bidrag til industrien og ser frem til at tage del i at forme fremtiden med vores innovative produkter og samarbejder. Til gavn for miljøet og hele samfundet.

Se vores case med Fredericia Forsyning her.

close-w